36-årig mand fra Sandved varetægtsfængslet efter dramatisk politijagt

dato

En 36-årig mand fra Sandved blev søndag varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør i retten. Forud for anholdelsen søndag klokken 12 var der et længere forløb, der startede fredag aften.

Fredag klokken 23.15 kørte en hundepatrulje ved Præstø og mødte en bilist, der kørte med fjernlyset tændt. Politibetjentene besluttede sig for at standse bilisten, men bilisten fortsatte mod Baarse Runddel og videre gennem Baarse. Undervejs smed en passager en mukkert efter politibilen, som dog ikke blev ramt.

Jagten fortsatte sydpå ad Sydmotorvejen, hvor bilisten foretog flere overhalinger indenom andre trafikanter i nødsporet og var tæt på at kollidere med en anden bilist. Over Farøbroerne kom hastigheden meget højt op, og passageren rakte en fuckfinger ud af vinduet.

Bilisten kørte af motorvejen ved Nørre Alslev og fortsatte ad Tårup Skovvej. Undervejs blev der kastet en stor, grøn jerrycan, en støddæmper og et jernrør efter politibilen, men ingen af genstandene ramte.

Jagten endte i Eskilstrup, hvor føreren mistede herredømmet over bilen og ramte et autoværn. Føreren, en 32-årig mand uden fast bopæl, blev anholdt klokken 23.46. En narkometertest viste, at han var påvirket af kokain, cannabis, amfetamin og methamfetamin. Han blev sigtet for narkokørsel, for at forvolde fare for andre og for en række færdselslovsovertrædelser.

Den 36-årige mand blev anholdt samtidig og sigtet for at forvolde fare for andre. Begge mænd blev løsladt efter afhøring.

Søndag klokken 12.00 blev den 36-årige mand anholdt igen, efter han forsøgte at stikke af fra politiet i en bil fra Skerne Gade ved Nørre Alslev. Da han standsede i en indkørsel, parkerede politiet bag ham for at forhindre, at han kørte videre. Den 36-årige bakkede mod politibetjentene og ind i politibilen, men ingen kom noget til.

Den 36-årige blev anholdt og sigtet for at forvolde fare for andre. Der var flere genstande i bilen, som skal undersøges for at se, om de stammer fra et eller flere indbrud. Han blev varetægtsfængslet frem til den 23. juli.

Kilde: Politiets Døgnrapport