Guldborgsund retter blikket mod mændene

Profilbillede
Astrid Bruun

I uge 24 er det Mænds Sundhedsuge, og her sættes der spot på, hvordan fællesskaber kan øge både den fysiske, sociale og mentale sundhed.

Men´s Health Week tager hvert år i uge 24 mændene under armen og sætter fokus på kønsuligheden på sundhedsområdet. Og den er stor. Mænd lever i gennemsnit 4-5 år kortere end kvinder og rammes hyppigst af de fleste sygdomme. Derfor er mænds sundhed vigtig, og det er et område, både Guldborgsund kommune og Guldborgsund Frivilligcenter har særligt fokus på.

Alt for ofte ser vi sundhed som kun den fysiske sundhed. Men den mentale og sociale sundhed er lige så vigtig. Og faktisk påvirker de hinanden. Derfor er det i år fællesskaber, der er omdrejningspunktet i uge 24.

”Det er vigtigt for os at sætte fokus på, at sundhed er mere end det fysiske. Vi vil gerne vise, at vi arbejder aktivt med en bred og positiv tilgang til sundhed, hvor vi i lige så høj grad har fokus på den mentale og sociale sundhed” siger Bo Abildgaard, der er formand i Social-, Sundhed og Omsorgsudvalget

I hele uge 24 vil der være mange forskellige aktiviteter til mænd rundt omkring i hele kommunen. Man kan eksempelvis tage på besøg hos Mænds Mødesteder i Nørre Alslev, til foredrag hos Frivilligcentret, lære at sætte hår eller hoppe en tur på cyklen med Mænd på Mountainbike. Alle aktiviteter og tidspunkter ligger på Guldborgsund Frivilligcenters hjemmeside.

”Med Men´s Health Week har vi en mulighed for at sætte fokus på hvad det er, fællesskaber kan gøre for sundheden. I Guldborgsund har vi et stærkt foreningsliv, der bakker op omkring mænds sundhed, så vi sammen viser, hvordan man kan blive del af et sundt fællesskab her i kommunen” udtaler Martin Lohse der er formand for Kultur-, Fritid- og Bosætningsudvalget

Det er Folkesundhed, Bevæg dig for Livet og Guldborgsund Frivilligcenter, der står bag dette års Men´s Health Week. Alle aktiviteter under ugen kan findes på Guldborgsund Frivilligcenters hjemmeside.

Kilde: Redaktionen // Foto: I hele uge 24 er der i forbindelse med Men´s Health Week fokus på mænd og fællesskaber i Guldborgsund kommune Foto: Colourbox
Flere artikler