Kulturpasset driver ungdommens kulturelle engagement i Guldborgsund Kommune

Foto: Guldborgsund Kommune.
dato

Kulturpasset har siden 2021 tilbudt børn og unge i Guldborgsund Kommune gratis adgang til fire udvalgte kulturinstitutioner hvert år.

Initiativet har haft til formål at fremme kendskabet til og deltagelsen i de lokale kulturelle aktiviteter. Kulturpasset har åbnet døre til både kulturarrangementer og særligt designet aktiviteter for de unge i bestemte uger.

En af nøgleaktørerne i dette projekt er Charlotte Skaarup fra Labyrint Lolland-Falster i Toreby, der med entusiasme har set frem til organisationens rolle som kulturaktør i det lokale samfund. Oprettelsen af Kulturpasset har vist sig at være en væsentlig drivkraft for kulturelle aktiviteter i kommunen med omkring 1100 børn og unge, der brugte Kulturpasset i 2023.

Kulturpasset har også formået at tiltrække de unge, der normalt ikke benytter sig af lokale kulturtilbud, hvilket har været et vigtigt bidrag til programmet. Ifølge Ole K. Larsen, formand for Landdistrikt, Kultur og Fritidsudvalget, har Kulturpasset fungeret som en nøgle til at åbne dørene til en bred vifte af mennesker, uanset deres normale tilknytning til lokale kulturoplevelser.

Kulturpasset 2024 - fremtidens kulturelle engagement

Det ser lyst ud for Kulturpasset i 2024, da det vil give adgang til fire forskellige institutioner på diverse tidspunkter i løbet af året. Børn og unge kan se frem til at besøge Krokodille Zoo i uge 18, opleve Middelaldercentret i uge 19, opdage Danmarks Motorcykel Museum i august, og finde vej gennem Labyrint Lolland-Falster i uge 37 og 38.

Kulturpasset har allerede bevist, at det har kapaciteten til at øge kulturelt engagement, diversitet og inklusion i Guldborgsund Kommune. Med de spændende kulturelle begivenheder, der er planlagt med Kulturpasset for 2024, bliver det en oplevelse, som børn og unge ser frem til med stor forventning.


https://www.guldborgsund.dk/nyheder-og-pressemeddelelser/ritzau/aktoerer-til-kulturpasset-2024-er-fundet
Kilde: Guldborgsund Kommune