Toldmedarbejder med hund til smuglerikontrol

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du være med til at forhindre ulovlig ind- og udførsel af fx narko, våben og større pengebeløb ved at kontrollere varer, rejsende og transportmidler? Har du lyst til en hverdag, hvor du primært deltager i kontroller, og hvor du inddrager tjenestehunden i arbejdet, når det er relevant? Er du robust, og kan du håndtere personer i pressede situationer på en både respektfuld og myndig måde? Så er du måske vores nye kollega.

Kontrol i tæt samspil mellem dig, tjenestehund og kolleger
Din overordnede opgave er – i tæt samarbejde med din tjenestehund og dine kolleger – at sikre toldindtægter og beskytte borgere og samfund mod farlige og ulovlige varer. I den samfundsbeskyttende kontrol søger vi primært efter narko, doping, våben, tobak, større pengebeløb og kopivarer.

Kasper, som er én af dine kommende kolleger, fortæller:

”Jobbet som toldmedarbejder med hund er meget alsidigt og byder på mange forskellige opgaver. Vi bruger en stor del af tiden på vores faste tjenestested, hvor vi gennemfører kontroller både med og uden hund. Derudover deltager vi i både lokale og landsdækkende aktioner, så vi kommer også meget rundt i landet. Det giver en spændende og afvekslende hverdag, hvor to dage sjældent er ens.”

Arbejdet er meget fleksibelt, og som en del af Toldstyrelsens Hundetjeneste vil du på sigt have hele Danmark som din arbejdsplads.

Rolig, konstruktiv og i god form
Din uddannelsesbaggrund er ikke afgørende, men det er vigtigt, at du sammen med din tjenestehund kan løse opgaver i tæt samarbejde med dine kolleger. Du skal kunne sætte dig ind i regler, procedurer og relevant lovgivning på told- og kontrolområdet, og derfor skal du have både administrativ og talmæssig forståelse. Hvis du har erfaring med told eller med at arbejde med tjenestehund, er det en fordel.

Vi lægger særlig vægt på, at du:

  • er god til at omstille dig, da vagtplanen kan ændre sig, eller fokus kan ændre sig i løbet af dagen
  • er i god fysisk form, da du skal bevæge dig meget rundt og skal kunne løfte din hund
  • byder ind med en positiv tilgang til både de rejsende, dine kolleger og opgaverne
  • kan begå dig på engelsk og gerne har kendskab til fx tysk, polsk eller et slavisk sprog, da du ofte møder udenlandske rejsende
  • har kørekort, minimum kategori B.
Som hundefører ved de sydvendte grænser vil du møde mange forskellige mennesker. Der er ofte travlt, og derfor er det vigtigt, at du kan bevare roen og overblikket og optræder myndigt og professionelt. Du skal kunne håndtere konflikter på en konstruktiv måde og kommunikere tydeligt.

Som en del af din onboarding vil du deltage i både e-læring, sidemandsoplæring og intern undervisning.

Du skal forvente, at den toldfaglige oplæring kan vare op til seks måneder. Derefter vil du modtage din tjenestehund.

Tjenestehunden som nærmeste kollega
Toldstyrelsen køber tjenestehunden, og Hundetjenestens instruktører fortræner den. Tjenestehunden er Toldstyrelsens ejendom og betragtes derfor som et arbejdsredskab. Hunden skal dog bo hjemme hos dig.

Hvis du i forvejen har hund på din bopæl, skal du derfor være indstillet på, at din tjenestehund vil have førsteprioritet – også hvis den uheldige situation skulle opstå, at din private hund og din tjenestehund ikke fungerer sammen.

Kasper fortæller om træningen af sin tjenestehund:

”At gå på arbejde med sin firbenede kollega er helt specielt. Det er enormt tilfredsstillende at se den daglige træning bære frugt og ende ud i gode beslag. Det gør, at alle træningstimerne i hverdagen og til de fælles hundetræninger er det hele værd. Den sparring og erfaringsudveksling, vi har kollegerne imellem, giver et stærkt fagligt miljø.”

Hundetjenesten er en landsdækkende enhed, der støtter de øvrige kontrolenheder med tjenestehunde. Det betyder, at du nogle dage arbejder rundtom i landet, mens du andre dage arbejder tæt sammen med dine kolleger i din egen kontrolenhed.

Vi sikrer effektiv toldkontrol
Styrelsen har ca. 900 medarbejdere fordelt over hele landet. Vi kommer med vidt forskellige baggrunde og fagligheder – men vi er alle drevet af at tage del i en vigtig opgave, og vi er stolte af de resultater, vi skaber. I kontrolenhederne arbejder vi hver dag på at sikre det danske samfund mod ulovlige og farlige varer og på, at virksomheder og borgere betaler den korrekte told. Hvis du har lyst til at samarbejde med engagerede kolleger i hele landet og vil være med til at løse en international opgave, der skaber værdi for Danmark og sikrer det danske samfund, så er Toldstyrelsen noget for dig. Sammen skaber vi muligheder på tværs af grænser.

Kontakt og ansættelsesvilkår
Send ansøgning, CV og dokumentation for uddannelse senest tirsdag den 4. juni 2024 via linket ”Søg stillingen”.

Hvis du har spørgsmål med hensyn til stillingen og toldkontrolopgaven, er du velkommen til at kontakte funktionsleder Anna Langkilde på telefon 72 38 33 53 eller funktionsleder Per Andersen på telefon 72 38 91 15 på hverdage kl. 8-16.

Hvis du har spørgsmål med hensyn til hundeopgaven eller træningen af din tjenestehund, kan du kontakte tilsynsførende Martin Bank Madsen på telefon 72 37 44 83 på hverdage kl. 8-10.

Vi holder første samtalerunde i uge 23. En del af første samtale indebærer, at du skal gå med hund sammen med vores tilsynsførende. Anden samtalerunde, som omfatter en logisk test og en personprofilanalyse, foregår i uge 25.

Forud for ansættelsen indhenter vi referencer og straffeattest.

Ansættelse sker under forudsætning af, at du kan sikkerhedsgodkendes til klassifikationsgraden HEMMELIGT, da du skal arbejde med klassificerede informationer og systemer. Godkendelsen sker på baggrund af en sikkerhedsundersøgelse, som foretages af Politiets Efterretningstjeneste.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere (HK) eller overenskomst for fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner.

Ansættelse pr. 1. august 2024 eller efter nærmere aftale.

Dit arbejdssted vil være Herthadalvej 7, 4840 Nørre Alslev.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Guldborgsund Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Skatteforvaltningen, Nørre Alslev, Herthadalvej 7, 4840 Nørre Alslev

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 04-06-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6049661

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet