Ny handleplan for bekæmpelse af bjørneklo

Guldborgsund Kommune har vedtaget en ny handleplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo. Foto: Guldborgsund Kommune
dato

Teknik, Klima og Miljøudvalget har netop godkendt en ny handleplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo i Guldborgsund Kommune. Bekæmpelsen af bjørneklo kommer i første omgang til at foregå, de steder hvor borgerne færdes tæt på planterne. Samtidig udarbejdes en strategi for en større bekæmpelse de kommende år.

Hver sommer modtager Guldborgsund Kommune mange henvendelser, når kæmpebjørnekloen dukker op hist og her i kommunen. Tidligere har kommunen bekæmpet planterne, hvor det passede ind i den daglige planlægning, men nu kommer der mere struktur på indsatsen. 

Det sker med en ny handleplan for indsatsen, som Teknik, Klima og Miljøudvalget netop har vedtaget. 

"Vi er en af de få kommuner, der ikke har haft en handleplan til mange borgeres undren. Men det er der nu styr på, og samtidig skruer vi op for indsatsen, så vi i højere grad kan bekæmpe de store planter. Men det hele sker ikke på en gang. Vi har en stor geografi, så det er vigtigt, vi griber det an på den rigtige måde. Derfor bliver indsatsen i første omgang prioriteret omkring de steder, hvor borgerne færdes tæt på planterne for eksempel ved cykel- og gangstier", siger formand for udvalget Jesper Blomberg.  

Planlægningen sker ud fra borgernes hjælp. Borgerne har nemlig hjulpet kommunen med flere ”Giv et Praj”-henvendelser, som nu danner et godt datagrundlag for at planlægge den kommende indsats.  

Kommunens Driftsafdeling går nu i gang med den praktiske forberedelse, så indsatsen kan påbegyndes snarest muligt. 

Samtidig bliver der udarbejdet en strategi for næstes års bekæmpelse, hvor det forventes, at der kan skrues et nøk mere op for indsatsen.

Men da indsatsen er langvarig, og personalet skal forbi planterne flere gange, før de er bekæmpet, forventer kommunen, at der kan gå år, før indsatsen for alvor har en effekt over hele kommunens geografi. Samtidig er der flere af de arealer, hvor der vokser meget kæmpebjørneklo, som ikke er på kommunens arealer. Så her er det op til grundejerne at lave en bekæmpelsesindsats.

Kilde: Guldborgsund Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.